0

Θεατρικό παιχνίδι


   Φαντασία, παιχνίδι, δημιουργικότητα! Μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού, της μουσικοκινητικής και ψυχοκινητικής αγωγής, θα ανακαλύψουμε τις πέντε αισθήσεις μας, θα γίνουμε ομάδα, θα βιώσουμε συναισθήματα και θα κινητοποιήσουμε το σώμα μας. Το παιχνίδι είναι το μέσο για να κοινωνικοποιηθούν τα παιδιά, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να μάθουν, να παρατηρούν, να αφήνουν τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους ελεύθερη.

   Η επαφή με ερεθίσματα (λογοτεχνία, θεατρικά έργα, πίνακες ζωγραφικής, μουσικά κομμάτια κ.λπ.) που διεγείρουν τη φαντασία, το συναίσθημα και το μυαλό θα τα βοηθήσει να λάβουν τα κατάλληλα «εργαλεία», ώστε να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους, να καλλιεργήσουν δεξιότητες και ικανότητες, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να μάθουν όρια και να εξελιχθούν μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού.

   Α. Συνεργαζόμαστε με συλλόγους γονέων, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, θέατρα, πολυχώρους και σχολεία που θέλουν να εντάξουν το θεατρικό παιχνίδι είτε εντός σχολικού ωραρίου είτε στην απογευματινή ζώνη. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

   Β. Επιλέξτε το θεατρικό παιχνίδι για τη δημιουργική απασχόληση του παιδιού σας στην έδρα μας (Πάτημα Χαλανδρίου) ή στο σπίτι σας τις καθημερινές ή τα Σαββατοκύριακα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια μικρή ομάδα με τους φίλους ή τα αδέλφια/ξαδέλφια του παιδιού σας.

    Γ. Μαμάδες και μπαμπάδες που επιθυμείτε να μπείτε στο κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού μαζί με το παιδί σας, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας group, στην έδρα μας (Πάτημα Χαλανδρίου) ή στο δικό σας χώρο. Στα «εργαστήρια», όπου συμμετέχουν οι γονείς μαζί με τα παιδιά, μπορούν να συμβούν εκπληκτικά πράγματα! Τα παιδιά μαθαίνουν και εμπιστεύονται τους γονείς τους μέσα από το παιχνίδι, οι γονείς αντιλαμβάνονται καλύτερα τις δυνατότητες και την προσωπικότητα του παιδιού τους, δημιουργώντας έτσι μία ξεχωριστή σχέση, αλλά και ανακαλύπτουν πολλά πράγματα για τον εαυτό τους, τα οποία είχαν ξεχάσει μεγαλώνοντας.